Een roadtrip in 14 songs

Een roadtrip in 14 songsAsbury Park05 4th of July, Asbury Park.jpgSabrina CastelloAtlantic City Anthony PicernoArlington National CemeteryFrank BarbieriClarence BolesYoungstown Courtney Bellucio en Ray SpraguEmpty Sky Frederic Schwartz Joey Bouers County Fair Kadiatou Diallo Kevin Dodimead, hot dog seller, musicianAtlantic City Mike and Barney DiBenedettoMy Hometown Streets of Philadelphia Steven Brigham TentcityTerry Thousand
Hij zingt over de plekken in zijn geboorteland waar deze mensen wonen. Maar wie zijn die Amerikanen waar hij het over heeft? En hoe is het voor hen om te leven in dat immense land? Met die vragen in het achterhoofd en de liedjes van Springsteen als roadmap maakten fotograaf Bob Bronshoff en journalist René Sommer een reis door het Amerika van Bruce Springsteen.

Ze gingen op zoek naar de mensen over wie hij zingt en bezochten de plaatsen die de zanger met zijn liedjes wereldberoemd maakte. Het leverde veertien portretten van Amerikanen op die hun levensgeschiedenis graag kwijt willen. De verhalen zijn soms confronterend, soms geestig, vaak pijnlijk en altijd persoonlijk. Een roadtrip in 14 songs – Het Amerika van Bruce Springsteen is een reis in woord en beeld waarbij een laptop, een fototoestel en veertien liedjes van Bruce Springsteen de belangrijkste bagage zijn.

ISBN 9053307939/104 pagina’s/Uitgever Schilt Publishing/2012